Tietoa yhdistyksestä

DOCPOINT-ELOKUVATAPAHTUMAT RY

DocPoint on suomalaista yhdistystoimintaa dokumenttielokuvan puolesta.

DocPoint-elokuvatapahtumat ry on vuonna 2001 perustettu aatteellinen yhdistys. Sen tavoitteena on vahvistaa, syventää ja monipuolistaa dokumenttielokuvan asemaa ja sen tuntemusta Suomessa.

DocPointin järjestämiä tapahtumia ovat DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali vuosittain tammi-helmikuussa, DOKKINO – Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma ympäri vuoden valtakunnallisesti,  Doc Lounge Helsinki -klubitapahtuma n. kerran kuukaudessa sekä DocPoint IMPACT dokumenttielokuvan vaikuttavuustuottamisen tapahtumakokonaisuus.

YHDISTYKSEN JÄSENYYS

Otamme yhdistykseemme uusia jäseniä vuosittain. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kaikki dokumenttielokuvakulttuurista ja elokuvafestivaaleista innostuneet henkilöt, jotka hyväksyvät yhdistyksen toiminnan tarjoituksen ja yhdistyksen säännöt.

Yhdistyksen jäsenmaksu kalenterivuodelle 2018 on 35 euroa. Tiedote ja linkki ilmoittautumiseen avataan loppuvuodesta 2017  ja maksu erääntyy tammikuun alussa 2018. Jäsenmaksu oikeuttaa kyseisen vuoden DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin festivaalipassiin, jolla jäsen pääsee katsomaan kolme festivaalin ohjelmistossa olevaa elokuvaa päivittäin. Jäsenillä on lisäksi mahdollisuus ilmoittautua tapahtumien kiintiöiden puitteissa maksutta festivaalin avajaisjuhlaan- ja näytökseen, sekä vuoden aikana yhdistyksen Doc Lounge Helsinki –klubeille.

Kannatusjäsenten jäsenmaksu on kalenterivuodelta 150 euroa. Kannatusjäsen/organisaatio saa festivaalille 10 vapaalippua ja 5 vapaalippua festivaalin avajais-cocktaileille sekä -näytökseen.

Kunniajäsenille jäsenyys on maksuton.

Ilmoittautumismahdollisuus DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n jäseneksi avataan pian!

YHDISTYKSEN HALLITUS

Yhdistyksen hallitukseen muodostavat  puheenjohtaja ja kuusi varsinaista jäsentä sekä yksi varajäsen.

Vuosikokous valitsee puheenjohtajan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Kuusi hallituksen varsinaista jäsentä valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan siten, että joka vuosi kaksi on erovuoroista. Kuuden varsinaisen jäsenen ja puheenjohtajan lisäksi valitaan varajäsen aina vuodeksi kerrallaan. Puheenjohtaja voi istua korkeintaan kaksi toimikautta peräkkäin, hallituksen jäsen vain yhden toimikauden peräkkäin.

DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n hallitus tilikaudelle 1.4.2017 – 31.3.2018

John Webster, puheenjohtaja
Laura Aalto, jäsen
Mia Halme, jäsen
Jonna Heliskoski, jäsen
Mina Laamo, jäsen
Petri Luukkainen, jäsen
Timo Korhonen, jäsen
Pia Andell, varajäsen

YHDISTYKSEN TOIMIVA JOHTO

Yhdistyksen toiminnanjohtajana työskentelee Ulla Bergström, joka vastaa organisaation toiminnasta, taloudesta ja henkilöstön johtamisesta yhdistyksen kaikkien tuotantojen osalta. Yhdistyksen taiteellisena johtajana toimii Iris Olsson. Taiteellisen johtajan vastuulla ovat festivaalin ohjelmisto ja sisältökysymykset. Toimiva johto vastaa festivaalin toiminnasta DocPointin hallitukselle.

DocPointin toiminnanjohtajat:

Ulla Bergström, 8/2012–
Leena Närekangas, 7/2009–7/2012
Jari Matala, 5/2007–4/2009
Kai Huotari, 4/2003–6/2006

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin taiteelliset johtajat:

Iris Olsson 2017-
Ulla Simonen, 2014–16
Erja Dammert, 2012–13
Erkko Lyytinen, 2009–11
Virpi Suutari, 2008
Kristina Schulgin, 2005–07
Arto Halonen, 2002–04