Ohjelmisto

AV-arkki esittää: Uutta kokeellista kotimaista

Kotimaista mediataidetta yhdistää dokumenttielokuvaan tutkiva ja ennakkoluuloton asenne. Kokeellinen dokumenttielokuva muodostaa olennaisen osan suomalaisen mediataiteen levityskeskus AV-arkin jakelemaa sisältöä muun videotaiteen ohella.

Kokeellisten lyhyiden dokumenttielokuvien katse ulottuu kauas ja tarkentaa lähelle. Näytöksen teoksissa tavataan mies ja ilves Albuquerquessa, siunataan jäätikkö Uudessa-Seelannissa, pohditaan kuparin globaalia mahtia ja vieraillaan Sierra Nevadassa maanalaisessa siemenpankissa. Toisaalta henkilökohtaiset dokumentaariset esseet käsittelevät suhdetta omaan ja jälkeläisten ikääntymiseen – ja liikkuvaan kuvaan itseensä. Lopuksi sukelletaan Kempeleen syvimpään olemukseen, jossa äärimmäisin harmaa kohtaa mustan huumorin.

Näytös on kattaus tuoreita, kunnianhimoisia ja kekseliäitä dokumenttielokuvia, joita on esitetty kansainvälisillä festivaaleilla muun muassa IDFAssa, Oberhausenissa ja Kasselissa.

Tytti Rantanen, ohjelmistokoordinaattori / AV-arkki

Näytöksen elokuvat:

Drag Me to Kempele (ohj. Samuli Alapuranen, Suomi 2017, 8 min)

KARAKIA The Resetting Ceremony (ohj. Sasha Huber, Uusi-Seelanti 2015, 6 min)

Minispectacles Albuquerque Straight (ohj. Maarit Suomi-Väänänen, Suomi, Yhdysvallat 2016, 7 min)

The Powder of Sympathy (ohj. Tuomas A. Laitinen, Suomi, Yhdysvallat, Benin, Kiina 2015, 9 min)

Q (ohj. Milja Viita, Suomi 2016, 7 min)

Retrospective (ohj. Salla Tykkä, Suomi 2016, 16 min)

Time Capsule (ohj. Jan Ijäs, Suomi, Espanja 2016, 22 min)

Näytöksen kokonaiskesto on 75 min. Näytöksen jälkeen Q&A -tilaisuuden vetää AV-arkin ohjelmistokoordinaattori Tytti Rantanen.

  • Ikäraja: K7

Esitysajat:

  • Andorra: Maanantaina 23.1. klo 18:00