Säännöt

Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja säännöt

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää luovan dokumenttielokuvan arvostusta, tehdä dokumenttielokuvaa tunnetuksi ja tukea sitä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää vuosittain Helsingissä voittoa tavoittelematta tammi-/helmikuussa elokuvafestivaalin, joka keskittyy luovan dokumenttielokuvan esittämiseen. Festivaalilla näytetään uudet, parhaat suomalaiset dokumenttielokuvat ja esitetään myös muiden maiden merkittävää dokumenttituotantoa ja –kulttuuria. Yhdistys järjestää myös koulutustapahtumia, seminaareja sekä keskustelutilaisuuksia. Festivaalin yhteydessä yhdistys myöntää Aho & Soldan – elämätyöpalkinnon ansioituneelle suomalaiselle dokumenttielokuvaohjaajalle ja esittää tämän retrospektiivin. Vaihtoehtoisesti jaetaan Apollo-palkinto suomalaista dokumenttielokuvaa merkittävästi edistäneelle henkilölle tai yhteisölle.

Yhdistys järjestää mahdollisuuksien mukaan myös muita pienimuotoisia elokuvatapahtumia ja seminaareja ja toimii muita samankaltaisia keinoja käyttäen tarkoituksensa toteuttamiseksi.

Lue tästä Yhdistyksen säännöt.