Leffatohtori

 

Kolottaako selkää? Masentaako pimeys? Oletko korviasi myöten rakastunut? DocPointin Leffatohtorilta löytyy lääkkeet vaivaan kuin vaivaan, ja leffareseptien on todettu olevan taatusti toimivia.

Tohtorillamme on takanaan pitkä ja laaja-alainen ura kaikkien alojen asiantuntijana. Hilpeästä elämänotteestaan huolimatta Leffatohtori suhtautuu harrastusammattiinsa vakavasti ja on monipuolisen uransa aikana erikoistunut elintasosairauksiin ja psykiatriaan.

Voit kääntyä kaikissa pinteissä tohtorin puoleen - hän etsii jokaiselle sopivat leffat festariohjelmistosta. Hae oma leffareseptisi tohtorin vastaanotolta Kulttuuriratikasta festariviikolla tai kerro vaivoistasi Leffatohtorin Facebook-sivulta.

Halutettasi voit myös lähettää kysymyksesi osoitteeseen info@docpoint.info. Merkitse aihekentään tunnus "Leffatohtorin Virtuaaliklinikka", niin Leffatohtori julkaisee vastauksensa tällä sivulla.

 

 

VIRTUAALIKLINIKKA

 

 

09/01/2012

 

KYSYMYS:

Elokuvia on ohjelmistossa niin paljon, etten ehdi katsomaan kaikkia. Millä perusteella kannattaa tehdä valinta?

Nimimerkki: Kaikkeen en repee

 

VASTAUS:

Kysymyksesi mietityttää näinä viikkoina varmasti monia. Auttaminen tälläisissä tiukoissa tilanteissa on Leffatohtorin ominta asiantuntemusta. Olen henkilökohtaisesti sitoutunut auttamaan elokuvavalinnoissa.

Olet ymmärrettävästi huolissasi elokuvien määrästä ja epäilet kykyäsi löytää valikoimasta ne, jotka ovat juuri sinulle niitä oikeita. Elokuvien tulee ensisijaisesti olla ilo ja etuoikeus. Paineita niistä ei missän nimessä kannata ottaa. Hengitetään yhdessä syvään ja aletaan purkaa tilannetta.

Ensimmäinen askel oikean elokuvan löytämiseen on oikean diagnoosin löytäminen. Sulje silmäsi ja kuuntele kehoasi. Missä särky sijaitsee? Miten kuvailisit kipua? Onko se tykyttävää, kirvelevää vai kenties jomottavaa? Jos varsinaista sairautta ei löydy, elokuvia kannattaa käyttää ennaltaehkäisevästi.

Yleisohjeena suosittelen monesti valitsemaan muutaman elokuvan, joiden kuvaukset tulevat lähelle. Jos olet esimerkiksi palannut juuri rintamalta, kannattaa katsoa The Somnambulits. Jos taas olet Viron ystävä, koko virolaisen elokuvan sarja on tarkoitettu juuri sinulle.

Näiden lisäksi on hyvä valita jotain täysin käsittämätöntä, joka työntää pois omalta mukavuusalueelta. Mikä tahansa ärsytystä, kiihtymystä tai jopa ahdistusta tuottava, on omiaan kiihdyttämään niin sanottua ihmisenä kasvamista. Sehän se meidän kaikkien tarkoitus kuitenkin lopulta on, löytää paikkamme tässä universumissa. Dokumenttielokuvat voivat olla mitä keskeisimpänä apuna tässä suuressa tehtävässä.

Älkäämme peljätkö avantgardea!

Rohkaisevin terveisin,

Leffatohtori

 

 

22/12/2011

 

KYSYMYS:

Hyvä Leffatohtori!

Hartioitani särkee jatkuvasti. Käyn säännöllisesti hieronnassa, yritän venytellä pitkin päivää ja olen kokeillut jopa joogaa, mistään ei ole apua. Onko kohtalonani tarttua seuraavaksi pilleripurkkiin ja elää loppuelämäni lääkityksen sumentamana?

Nimimerkki: Epätoivoinen

 

VASTAUS:

Hyvä Epätoivoinen!

Jooga on yleensä käypä hoito niska- ja hartiasärkyihin. Näyttää kuitenkin siltä, ettei se ole riittävä hoitokeino tilanteeseesi. Turhautuminen on ymmärrettävää, mutta epätoivoon ei suinkaan ole syytä.

On aika siirtyä askelta tujumpiin lääkkeisiin: Ballroom Dancer - jos tämä ei auta, ei auta mikään. Elokuvassa huipputanssija Slavik yrittää kolmekymppisenä paluuta tanssimaailman huipulle. Treenaaminen on armotonta, ja siinä sivussa myös mestarin parisuhde joutuu koetukselle.

Niska- ja hartiasäryt pysyvät tällä elokuvalla taatusti loitolla!

Parhain terveisin,
Leffatohtori